Tradycja Francuska w Sopocie – Nasze Menu

Zakąski do Wina


    • Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      24 PLN

      kiełbasy francuskiej

    • Deska pasztetów i wędlin francuskich

      Deska pasztetów i wędlin francuskich

      39 PLN

      Selekcja trzech tradycyjnych francuskich pasztetów, szynka z Bayonne, tradycyjna kiełbasa z Lyon i kiełbasa z Auvergne.

    • Deska francuskich serów „Prestige”

      Deska francuskich serów „Prestige”

      49 PLN

      Selekcja czterech francuskich serów, podawanych z konfiturą fogową. Wybór serów zależny od sezonu i dostaw prosto z Francji.

    • Deska 4 tapasów

      Deska 4 tapasów

      59 PLN

      Foie gras, Klopsiki drobiowe z Oksytanii, Gougères z serem Cantal, Mus z białych warzyw

Zupy i Coś na Ząb


    • Zupa porowa z fioletowymi ziemniakami

      Zupa porowa z fioletowymi ziemniakami

      16 PLN

      po gaskońsku

    • Tradycyjna zupa cebulowa

      Tradycyjna zupa cebulowa

      17 PLN

      z grzankami

    • Camembert „fondue”

      Camembert „fondue”

      33 PLN

      z jabłkami i Armaniakiem

    • Miseczka ślimaków

      Miseczka ślimaków

      39 PLN

      z kremem czosnkowym, serem Cantal i pigwą

    • Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      49 PLN
    • Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      56 PLN

      Domowa

Dania Szefa Kuchni


    • Polędwiczka z dorsza z pieca

      Polędwiczka z dorsza z pieca

      39 PLN

      winny sos z rodzynkami i cykorią, mus z marchewki

    • Świeży czarny makaron

      Świeży czarny makaron

      42 PLN

      z krewetkami i małżami Wenus

    • Wołowina duszona w winie Bergerac

      Wołowina duszona w winie Bergerac

      41 PLN

      puree ziemniaczane ze szczypiorem

    • Gicz cielęca z rozmarynem

      Gicz cielęca z rozmarynem

      45 PLN

      czosnek konfitowany, pieczony pasternak

    • Udko kaczki „Confit”

      Udko kaczki „Confit”

      67 PLN

      Udko kaczki "Confit" z ziemniakami "sarladaises" i zielona sałata.

    • Polędwica wołowa, sos z serem „Bleu des Causses”

      Polędwica wołowa, sos z serem „Bleu des Causses”

      71 PLN

      i gratin z selera

Kącik dla Łasuchów


    • Ciastko czekoladowe „moelleux”

      Ciastko czekoladowe „moelleux”

      15 PLN

      ze słonym karmelem

    • Tarta cytrynowa

      Tarta cytrynowa

      16 PLN

      inaczej

    • Crème brûlée

      Crème brûlée

      19 PLN

      z nutą kwiatu pomarańczy

    • Trio makaroników

      Trio makaroników

      19 PLN

      « Monsieur Armand »

Opublikowany