Tradycja Francuska w Sopocie – Nasze Menu

Zakąski do Wina


    • Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      24 PLN

      kiełbasy francuskiej

    • Deska pasztetów i wędlin francuskich

      Deska pasztetów i wędlin francuskich

      39 PLN

      Selekcja trzech tradycyjnych francuskich pasztetów, szynka z Bayonne, tradycyjna kiełbasa z Lyon i kiełbasa z Auvergne.

    • Deska wegańska

      Deska wegańska

      45 PLN

      Ogórki z chili, Oliwki i suszone pomidory, Mus z batatów z mlekiem kokosowym, Sałatka z kopru włoskiego

    • Deska francuskich serów „Prestige”

      Deska francuskich serów „Prestige”

      49 PLN

      Selekcja czterech francuskich serów, podawanych z konfiturą fogową. Wybór serów zależny od sezonu i dostaw prosto z Francji.

    • Deska MIX wędlin, serów i oliwek francuskich

      Deska MIX wędlin, serów i oliwek francuskich

      49 PLN

      Solo lub we dwoje...

    • Deska 4 tapasów

      Deska 4 tapasów

      59 PLN

      Foie gras , Mus z krewetek, Tapenada, ogórki z chili

Zupy i Coś na Ząb


    • Zupa z żółtej cukinii i fasolka żółta

      Zupa z żółtej cukinii i fasolka żółta

      19 PLN

      z rozmarynem i kurkumą

    • Tradycyjna zupa rybna z Prowansji

      Tradycyjna zupa rybna z Prowansji

      29 PLN

      „à la Bouillabaisse”

    • Letnia sałatka mieszana

      Letnia sałatka mieszana

      26 PLN

      zielone sałatki, pomidory, czerwona cebula, rozmaryn, oliwki)

    • Miseczka ślimaków

      Miseczka ślimaków

      44 PLN

      z anchois, orzechami włoskimi i świeżym szpinakiem

    • Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      49 PLN
    • Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      56 PLN

      Domowa

Dania Szefa Kuchni


    • Świeży czarny makaron

      Świeży czarny makaron

      44 PLN

      z krewetkami i małżami Wenus

    • Pieczony filet z sandacza sos „basquaise”

      Pieczony filet z sandacza sos „basquaise”

      53 PLN

      i pieczone ziemniaki

    • Steak z czerwonego tuńczyka z sosem „vierge”

      Steak z czerwonego tuńczyka z sosem „vierge”

      69 PLN

      i zieloną sałatą

    • Polędwiczka wieprzowa po prowansalsku

      Polędwiczka wieprzowa po prowansalsku

      43 PLN

      bób anyżowy i dziki ryżu

    • Udko kaczki „Confit”

      Udko kaczki „Confit”

      67 PLN

      Udko kaczki "Confit" z ziemniakami "sarladaises" i zielona sałata.

    • Polędwica wołowa z sosem z zielonego pieprzu

      Polędwica wołowa z sosem z zielonego pieprzu

      71 PLN

      puree ze batatów

Kącik dla Łasuchów


    • Rolada bezowa czekoladowa

      Rolada bezowa czekoladowa

      17 PLN

      z coulis wiśniami

    • Sorbet z czarnej porzeczki

      Sorbet z czarnej porzeczki

      18 PLN

      skropiony likierem „Crème de cassis”

    • Crème brûlée

      Crème brûlée

      19 PLN

      z nutą kwiatu pomarańczy

    • Trio makaroników

      Trio makaroników

      19 PLN

      « Monsieur Armand »

Opublikowany