Tradycja Francuska w Sopocie – Nasze Menu

Zakąski do Wina


    • Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      24 PLN

      kiełbasy francuskiej

    • Deska pasztetów i wędlin francuskich

      Deska pasztetów i wędlin francuskich

      39 PLN

      Selekcja trzech tradycyjnych francuskich pasztetów, szynka z Bayonne, tradycyjna kiełbasa z Lyon i kiełbasa z Auvergne.

    • Deska francuskich serów „Prestige”

      Deska francuskich serów „Prestige”

      49 PLN

      Selekcja czterech francuskich serów, podawanych z konfiturą fogową. Wybór serów zależny od sezonu i dostaw prosto z Francji.

    • Deska 4 tapasów

      Deska 4 tapasów

      59 PLN

      Foie gras, humus z kolendrą, mule po kalatalońsku, mini gratin z dyni

Zupy i Coś na Ząb


    • Tradycyjna zupa cebulowa

      Tradycyjna zupa cebulowa

      17 PLN

      z grzankami

    • Krem z borowików

      Krem z borowików

      18 PLN

      po gaskońsku

    • Sałatka z cykorii

      Sałatka z cykorii

      25 PLN

      z serem Fourme d’Ambert, orzechami i winogronami

    • Miseczka ślimaków

      Miseczka ślimaków

      39 PLN

      z grzybami i orzechami

    • Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      49 PLN
    • Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      56 PLN

      Domowa

Dania Szefa Kuchni


    • Polędwiczka z dorsza z pieca

      Polędwiczka z dorsza z pieca

      39 PLN

      i sos z zielonego pieprzu

    • Filet z pstrąga łososiowego

      Filet z pstrąga łososiowego

      47 PLN

      z migdałami, soczewica i sos cytrynowy

    • Mostek wołowy marynowany w winie Cahors

      Mostek wołowy marynowany w winie Cahors

      44 PLN

      purée z selera

    • Polędwiczka z muflona z sosem „poivrade”

      Polędwiczka z muflona z sosem „poivrade”

      59 PLN

      i purée z białej fasolki

    • Udko kaczki „Confit”

      Udko kaczki „Confit”

      67 PLN

      Udko kaczki "Confit" z ziemniakami "sarladaises" i zielona sałata.

    • Polędwica wołowa z grzybami leśnymi

      Polędwica wołowa z grzybami leśnymi

      71 PLN

      sos cydrowy, puree z dyni

Kącik dla Łasuchów


    • Czekoladowy duet „Cyrano”

      Czekoladowy duet „Cyrano”

      16 PLN

      Przepraszamy, ten wpis jest dostępny tylko w języku Francuski i Amerykański Angielski. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in one of the available alternative languages. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

    • Crème brûlée

      Crème brûlée

      19 PLN

      z nutą kwiatu pomarańczy

    • Trio makaroników

      Trio makaroników

      19 PLN

      « Monsieur Armand »

    • Deser kasztanowy z plastrem czekolady

      Deser kasztanowy z plastrem czekolady

      25 PLN

      skropionym Armaniakiem

Opublikowany