Tradycja Francuska w Sopocie – Nasze Menu

Zakąski do Wina


    • Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      21 PLN

      kiełbasy francuskiej

    • Deska pasztetów i wędlin francuskich

      Deska pasztetów i wędlin francuskich

      35 PLN

      Selekcja trzech tradycyjnych francuskich pasztetów, szynka z Bayonne, tradycyjna kiełbasa z Lyon i kiełbasa z Auvergne.

    • Deska wędlin, serów i oliwek francuskich

      Deska wędlin, serów i oliwek francuskich

      46 PLN

      Solo lub we dwoje...

    • Deska francuskich serów „Prestige”

      Deska francuskich serów „Prestige”

      49 PLN

      Selekcja czterech francuskich serów, podawanych z konfiturą fogową. Wybór serów zależny od sezonu i dostaw prosto z Francji.

    • Deska 4 tapasów

      Deska 4 tapasów

      59 PLN

      Foie gras, pieczona ciecierzyca, mus z sardynek, por z vinaigrette

Zupy i Coś na Ząb


    • Krem marchewkowy z nutą anyżu

      Krem marchewkowy z nutą anyżu

      16 PLN

      Po Prowensalsku

    • Tradycyjna zupa cebulowa

      Tradycyjna zupa cebulowa

      17 PLN

      z grzankami

    • Sałatka wiosenna

      Sałatka wiosenna

      25 PLN

      z serem Cantal

    • Miseczka ślimaków

      Miseczka ślimaków

      43 PLN

      z anchois, orzechami włoskimi i świeżym szpinakiem

    • Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      49 PLN
    • Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      56 PLN

      Domowa

Dania Szefa Kuchni


    • Polędwiczka z dorsza z pieca

      Polędwiczka z dorsza z pieca

      39 PLN

      puree z groszku z nutą mięty i sos cytrynowy

    • Filet z barweny „à l’armoricaine”

      Filet z barweny „à l’armoricaine”

      45 PLN

      z ryżem pilaw

    • Udko królika w musztardzie

      Udko królika w musztardzie

      49 PLN

      kremowa polenta z „persillade”

    • Górka cielęca

      Górka cielęca

      59 PLN

      sos szałwiowy i pieczona skorzonera

    • Udko kaczki „Confit”

      Udko kaczki „Confit”

      67 PLN

      Udko kaczki "Confit" z ziemniakami "sarladaises" i zielona sałata.

    • Polędwica wołowa, sos na winie czerwonym z szalotkami

      Polędwica wołowa, sos na winie czerwonym z szalotkami

      71 PLN

      pieczone ziemniaki, pomidor prowansalski

Kącik dla Łasuchów


    • Verrine z ciemną czekoladą

      Verrine z ciemną czekoladą

      15 PLN

      i likierem Cointreau

    • Tarteletka

      Tarteletka

      17 PLN

      z musem migdałowym

    • Crème brûlée

      Crème brûlée

      19 PLN

      z nutą kwiatu pomarańczy

    • Trio makaroników

      Trio makaroników

      19 PLN

      « Monsieur Armand »

Opublikowany