Tradycja Francuska w Sopocie – Nasze Menu

Zakąski do Wina


    • Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      Deska suchej kiełbasy francuskiej (Auvergne)

      24 PLN

      kiełbasy francuskiej

    • Deska pasztetów i wędlin francuskich

      Deska pasztetów i wędlin francuskich

      39 PLN

      Selekcja trzech tradycyjnych francuskich pasztetów, szynka z Bayonne, tradycyjna kiełbasa z Lyon i kiełbasa z Auvergne.

    • Deska wegańska

      Deska wegańska

      45 PLN

      sałatka z soczewicy, oliwki i suszone pomidory, humus, pikle z dyni

    • Deska francuskich serów „Prestige”

      Deska francuskich serów „Prestige”

      49 PLN

      Selekcja czterech francuskich serów, podawanych z konfiturą fogową. Wybór serów zależny od sezonu i dostaw prosto z Francji.

    • Deska MIX wędlin, serów i oliwek francuskich

      Deska MIX wędlin, serów i oliwek francuskich

      49 PLN

      Solo lub we dwoje...

    • Deska 4 tapasów

      Deska 4 tapasów

      59 PLN

      Foie gras, Humus, marynowane papryczki, gratin z dyni

Zupy i Coś na Ząb


    • Krem z dyni

      Krem z dyni

      17 PLN

      z mlekiem kokosowym

    • Zupa cebulowa

      Zupa cebulowa

      18 PLN

      z grzankami i serem

    • Miseczka ślimaków

      Miseczka ślimaków

      39 PLN

      z grzybami i orzechami włoskimi

    • Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      Szaszłyk z grilowanej ośmiornicy po katalońsku

      49 PLN
    • Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      Teryna Foie Gras z regionu Gaskonii

      56 PLN

      Domowa

Dania Szefa Kuchni


    • Pieczony filet z sandacza, sos cytrynowy

      Pieczony filet z sandacza, sos cytrynowy

      41 PLN

      i czarna soczewica „Beluga”

    • Pieczony filet z dorady, sos paprykowy z nutą pomarańczy

      Pieczony filet z dorady, sos paprykowy z nutą pomarańczy

      43 PLN

      gnocchi dyniowe

    • Świeży czarny makaron z krewetkami

      Świeży czarny makaron z krewetkami

      45 PLN

      i małżami Wenus

    • Karkówka wołowa marynowana w winie

      Karkówka wołowa marynowana w winie

      46 PLN

      z grzybami, puree z pasternaka

    • Udko kaczki „Confit”

      Udko kaczki „Confit”

      67 PLN

      Udko kaczki "Confit" z ziemniakami "sarladaises" i zielona sałata.

    • Polędwica wołowa, sos na czerwonym winie

      Polędwica wołowa, sos na czerwonym winie

      73 PLN

      i puree z grzybami

Kącik dla Łasuchów


    • Gruszka kompotowana na brioszce

      Gruszka kompotowana na brioszce

      18 PLN

      polana sosem czekoladowym

    • Crème brûlée

      Crème brûlée

      19 PLN

      z nutą kwiatu pomarańczy

    • Trio makaroników

      Trio makaroników

      19 PLN

      « Monsieur Armand »

    • Deser kasztanowy z plastrem czekolady

      Deser kasztanowy z plastrem czekolady

      25 PLN

      skropionym Armaniakiem

Opublikowany