Nasze Oferty

GASTRONOMICZNY TOUR DE FRANCE
4 tematy kolacji połączonej degustacją win
************************************************************************************************************
Montmartre Toulouse’a Lautreca
125 PLN (Brutto)

Tradycyjna zupa cebulowa z grzankami
**
Polędwiczka z dorsza z pieca, sos z wina Cahors, purée z groszku z koprem włoskim
**
Crème brûlée z nutą kwiatu pomarańczy
**
Degustacja 3 rodzajów win : ½ but na osobę
Woda mineralna, kawa, herbata, pieczywo

*******************************************************************************************************************
Słoneczne smaki południowej Francji
140 PLN (Brutto)

Tapenada z czarnych oliwek
**
Tradycyjna zupa rybna z Prowansji „à la Bouillabaisse”
**
Bourride po królewsku – gulasz rybny z owocami morza
**
Ciastko „moelleux” na ciepło z białej i czarnej czekolady
**
Degustacja 3 rodzajów win : ½ but na osobę
Woda mineralna, kawa, herbata, pieczywo

*******************************************************************************************************************
Gaskonia muszkietera d’Artagnan
155 PLN (Brutto)

Tradycyjna zupa czosnkowa « Tourin »
**
Deska pasztetów i wędlin francuskich
**
Pierś kaczki z zielonym pieprzem podawana z kremową polentą
**
Tarta orzechowa z Gaskonii
**
Degustacja 3 rodzajów win : ½ but na osobę
Woda mineralna, kawa, herbata, pieczywo

——————————————————————————————————————
Menu dostępne od poniedziałku do czwartku
Zasady rezerwacji:
Podane ceny są cenami brutto (zawierają podatek VAT).
Potwierdzeniem rezerwacji jest przedpłata w wysokości 30% wartości usługi.
Liczba gości zgłoszona 48 godz. przed rozpoczęciem degustacji będzie fakturowana.

*******************************************************************************************************************
Atelier Fromage – warsztaty
„L’art du fromage czyli sztuka podawania serów”

Przebieg spotkania
Wstęp do serów francuskich – prawdziwe historie i anegdoty
Sztuka podawania serów: krojenie, temp. podawania, kolejność, itp.
Niezwykłe połączenia serów i win
Komponowanie własnej deski serów (część praktyczna)
Degustacja

**

Miejsce: wskazane przez klienta
Liczba gości: 20 – 100 osób.
Czas trwania: ok. 2 godz.
Cena: prosimy o kontakt.