Oferta wielkanocna dań na wynos 2019

Prosimy składać zamówienia z 7-dniowym wyprzedzeniem : Tel +48 660 759 594
Przedpłata 30% w restauracji lub na konto
PKO Bank Polski 89 1440 1387 0000 0000 0703 2498

Quiche i keksy na słono:

Quiche Lorraine (z serem gruyère i boczkiem): 59 zł (8 porcji)

Quiche z oliwkami i czerwona cebulą: 59 zł (8 porcji)

Quiche z niebieskim serem i zielonym pieprzem: 59 zł (8 porcji)

Keks wegetariański z oliwkami, suszonymi pomidorami i pesto: 42 zł (10 porcji)

Keks wegetariański z pieczonymi burakami i pomarańczą: 42 zł (10 porcji)

***

Domowe Teryny:

Mus z wątróbki drobiowej z nutą Porto: 53 zł (800g – 10 porcji)

Teryna wiejska po gaskońsku: 69 zł (800g – 10 porcji)

Teryna foie gras z Gaskonii : 56 zł/100g

***

Tradycyjne dania świąteczne :

Confits de canard (bez dodatków): 43 zł porcja
Ziemniaki « sarladaises » (z grzybami i czosnkiem): 5 zł porcja

Królik w sosie musztardowym, chrupiąca polenta: 45 zł /porcja
(Min. zamówienie: 4 porcje)

***

Selekcja serów:

Bleu des Causses – krowi z niebieską pleśnią: 111 zł / kg
Cantal – krowi, twardy: 92 zł / kg
Comté – krowi, twardy: 146 zł / kg
Ossau Iraty – owczy, twardy: 138 zł / kg
Camembert 250g – krowi, miękki: 29 zł / szt
Saint Marcellin 80g – krowi, miękki: 10 zł / szt
Crottin de chèvre 60g – kozi, miękki: 12 zł / szt

***

Desery i Makaroniki de Monsieur Armand :

Tarta orzechowa z gaskoni (8 portions): 59 zł
Trufle czekoladowe: 97 zł / kg

6 macarons 25 zł
8 macarons 33 zł
12 macarons 48 zł
20 macarons 79 zł
25 macarons 99 zł